Echteworst

“Het nieuwe genieten”

Minder zout in de worst

In onze zoektocht naar een gezondere worst hebben we een belangrijke stap kunnen zetten. Namelijk minder zout in de worst verwerken. Zout zit in de recepten van onze gezonde pure rundvlees worst verwerkt. Reden hiervoor is dat het zout bacterie ontwikkeling tegenhoud op een natuurlijke wijze. Toch proberen we zout als ingrediënt te minimaliseren. Door gebruik van een andere vorm van zout is het gelukt om 30 procent minder zout te gebruiken. De hoeveelheid gram zout per kilo was al laag maar is nu nog lager.

De informatie van gezondheidsnet Hier zit schokkend veel zout in! | Gezondheidsnet kunnen we hiermee dus niet van toepassing verklaren op de worst van echteworst.nl. Een mooie stap richting gezonde voeding en toch een lekkere worst kunnen eten 😉

Zoutarm kunnen we als predicaat nog niet voeren voor onze worst maar het scheelt niet veel. Reden dat we dit niet kunnen is omdat we nog net niet voldoen aan de wettelijke richtlijnen hiervoor. Mocht er genoeg vraag zijn naar zoutarme worst dan kunnen we deze produceren. Mocht u vanwege een dieet of andere reden hierin interesse hebben, contacteer ons dan op de contact pagina.